En spännande höst väntar

Efter en tuff inledning av säsongen har Falkenbergs FF gått som tåget och har i skrivande stund 13 matcher i rad utan förlust. Den fina formen har gjort att FFF tagit sig från en mittenplacering till en tredjeplats, endast en poäng från andraplatsen – vilket betyder kval till Superettan.

 

Det återstår ca en tredjedel av säsongen och 7-8 lag gör upp om de två topplaceringarna som leder till direkt och- kvalplats upp till Superettan. Ni förstår att det är en spännande höst som väntar.

 

11 matcher återstår, 6 hemma på FAA och 5 på bortaplan. Självklart ska vi tillsammans se till att grabbarna har starkt stöd såväl hemma som borta. Vi kommer anordna bussar till fyra av de fem bortamatcherna som återstår, Olympic (10 sep), Ljungskile (25 sep), GAIS (17 okt) och Torn (29 okt). Gällande Tvååker (4 sep) kommer vi inte anordna någon bussresa, men kommer lösa en samlingsplats i Tvååker samt komma ut med info om de olika möjligheter ni har med de lokala bussarna. Mer info om detta kommer inom kort – både på ywp.se och i våra sociala kanaler.

 

Att inledningen av säsongen var lite tuff kan man förstå. Dels med tanke på de två tuffa säsongerna som föreningen har bakom sig plus att såväl Chrisse som de nya spelarna behövde tid att komma ihop och hitta varandra och ett vägvinnande spel. Succesivt har FFF blivit bättre och bättre både defensivt och offensivt vilket lagets målskillnad på 39-14 vittnar om. Jag känner även att vi har flera spelare som kan komma in och göra skillnad såväl offensivt som defensivt vilket känns riktigt bra när vi går in i den avgörande delen av säsongen.

 

Jag är stolt över hur vi falkenbergare slutit upp bakom laget och killarna har haft ett fint stöd så här långt, både hemma och borta. Vi har ex. endast 500 färre i publiksnitt än Varberg som spelar två divisioner högre. Nu lägger vi i en växel till och ser till att öka publiksnittet ytterligare och ger killarna de procent extra som kan vara avgörande i de tuffa höstmatcherna. Alla höstens bussresor är redan nu tillgängliga för att boka upp sig på (ywp.se/resor) – så vet ni med er att ni ska åka så anmäl er redan idag!

 

Nu siktar vi på en magisk höst – tillsammans för laget vid havet!

 

Lars Englund

Ordförande YWP