Sök
Sök
Sök

Krönika 2022

Bittert slut på en fantastisk säsong

Efter tjugofem raka utan förlust bröts sviten, det var ju inte så här det skulle sluta. Fotbollen kan både vara underbar och brutal och att vår avslutning blev det sistnämnda är ingen underdrift.

Efter en tung start på säsongen kom grabbarna i gång ordentligt och radade upp fina insatser och poängen trillade in i snabb takt. Detta innebar såklart en stadig resa uppåt i tabellen men tyvärr var försprånget upp till GAIS alldeles för stort och vi slutade på en fin andraplats. Det blev som ni vet kval mot Östersund och efter kryss i tre av fyra halvlekar bröt ÖFK dödläget genom en straff, ett försprång de sedan aldrig släppte.

Visst ska vi vara ledsna, besvikna, förbannade och frustrerade över hur säsongen slutade, men samtidigt ska vi vara oerhört stolta över vad föreningen, ledarna, spelarna och fansen har åstadkommit i år. Efter degraderingen förra säsongen var allt nattsvart, efter 20 år i eliten rasade FFF ut och allt var ovisst. Hur skulle satsningen bli? Hur skulle truppen se ut? Vem skulle leda laget? Vilken målsättningen skulle klubben ha? Hur skulle ekonomin se ut? Hur skulle de orka resa sig? Frågorna var många och svaren få och efter inledningen av årets säsong var det många som skruvade på sig och vädrade sin oro, var inte raset över?!

Hofsö och Borgstöm pratade med fansen efter Lindome borta och manade till lugn, det skulle vända. Efter de mörka åren som precis varit så hoppades självklart alla att de visste vad de pratade om och vi på läktaren fortsatte att vara på plats oavsett var killarna spelade.

Ni vet såklart vad som hände efter förlusten i Lindome, Falkenbergs FF förlorade inte en match till i serien och spelade som ni vet 24 raka seriematcher utan förlust. Så även om vi föll på mållinjen så kan man lugnt säga att FFF stått för en helt fantastisk säsong. Jag vet att i idrott så handlar det om att vinna men samtidigt måste vi försöka se längre än runt nästa krök.

På väldigt kort tid har Föreningen, Chrisse och övriga ledare samt spelartruppen rätat ut flertalet av de frågor som ställdes efter degraderingen. Vi har påbörjat resan mot eliten igen och även om vi föll på mållinjen i år så måste vi tänka längre än så. Att ramla ur eliten innebär en rejäl omställning, det måste man ha respekt för. Trots detta har vi rest oss otroligt snabbt och gjort något riktigt bra. Chrisse har hela tiden pratat om långsiktighet och att bygga något hållbart – vi har tagit oss en bra bit på den vägen och jag känner en stark tro inför framtiden!

Så till föreningen, ledarna och spelarna vill jag bara säga – tack för den här säsongen! Jag vet att ni precis som oss är ledsna och besvikna men jag vill samtidigt att ni ska vara stolta – ni har stått för en grym säsong och givit oss många härliga minnen! Ni har fått oss att tro igen efter två mörka år – Tack!

Avslutningsvis vill jag vända mig till alla er falkenbergare. Jag sa inför säsongen att vi följer Falkenbergs FF, inte lagen vi möter eller serien vi spelar i. Jag hoppades att fler skulle tänka så och vilken respons det blev!

Vårt publiksnitt hemma på FAA skulle placera oss ungefär i mitten av Superettans publikliga – oerhört kul att så många slutit upp trots de två senaste säsongerna trots att motståndarna inte heter Djurgården, Häcken eller Malmö.

Även på bortaplan har vi slutit upp på ett fantastiskt sätt och i varje match har x antal supportrar sjungit sig hesa för att hjälpa killarna. Vi har spelat 16 bortamatcher (kvalet medräknat) och buss i någon form har rullat till 14 av dessa. Tror aldrig vi har rullat buss till så många matcher tidigare – så till alla era supportar – ett stort tack!

Nu gräver vi ner oss lite och slickar såren, men snart börjar vi ladda för nästa säsong – för visst är det underbart att följa Falkenbergs FF!

Vi ska tillbaka!

Lars Englund

Ordförande YWP